Cookie Consent by TermsFeed
Ascensorul ELMAS – un plus de valoare pentru clădirea ta

Ascensorul ELMAS – un plus de valoare pentru clădirea ta

19 Feb. 2024

Pe parcursul anilor 2022 și până în prezent, compania ELMAS  a inovat și a experimentat un procedeu modern de decorare a cabinelor și a butonierelor de comandă pentru ascensoare. Totul a pornit de la un concept care să asigure facilitatea comenzilor unui ascensor în condiții de securitate maximă, cât și a unui design de cabină cât mai proaspăt și prietenos, ambele testând un procedeu tehnic.

Până în prezent s-au executat și se găsesc în funcțiune, în regim de testare a procedeului tehnic, câteva asemenea ascensoare al căror design fie are o tematică comandată de client, fie o tematică propusă de ELMAS.

Pentru că ELMAS apreciază cu mult respect pe cel mai mare artist român Constantin Brâncuși și pentru că în 19 februarie este ziua în care s-a născut marele artist, cu ocazia acestui eveniment important, a realizat decorarea unui ascensor din cadrul companiei, cu două printuri în sticlă reprezentând două sculpturi îndrăgite și cunoscute: una din păsările din marele ciclu sculptat de Constantin Brâncuși și celebra domnișoara Pogany.

Ideea este de a trezi interesul celor care lucrează în cadrul companiei, să descopere opera marelui sculptor român care a reprezentat un aport uriaș la arta universală. 

Tot în aceași temă, compania ELMAS a obținut o binemeritată recunoaștere în anul 2021, câștigând cu platforma de persoane “Pasărea Măiastră”, a treia oară consecutiv, trofeul 'Project of the Year', decernat de compania Elevator World Inc. din SUA care, cu o tradiție de peste 65 de ani realizează publicația Elevator World, distribuită la nivel mondial.

În cadrul Centrului Internațional de Artă din Craiova, a fost construită o aripă subterană, dedicată lui Brâncuși, care în partea supraterană este acoperită de o prismă din sticlă. Aceasta are o înălțime de 12 metri și conține interpretări la scară mare a operelor brâncușiene „Ovoidul” și „Pasărea Măiastră”. Pentru acest proiect unic în lume, compania ELMAS a proiectat, fabricat, livrat și montat un produs care se încadrează în ambientul arhitectural, oferind posibilitatea vizitatorilor să trăiască o interesantă experiența vizuală pe durata călătoriei.