Cookie Consent by TermsFeed
Laborator de incercari

Laborator de incercari

Pentru a mentine un nivel ridicat de calitate al produselor comercializate am investit in propriul Laborator de Incercari acreditat RENAR si autorizat ISCIR.

Reusim sa acoperim o paleta completa de incercari si examinari mecanice si hidraulice, prin intermediul echipei de specialisti din cadrul laboratorului.

Examinari distructive
Linia metalografica permite prelevarea si pregatirea probelor metalice in vederea examinarii structurii metalografice.
Aparatura disponibila poate efectua determinarea compozitiei chimice, incercari ale caracteristicilor mecanice de tractiune, compresiune, incovoire, incercari tehnologice si determinarea duritatii si rezilientei.

Examinari nedistructive
Instalatiile de ridicat fabricate de Elmas au la baza confectii metalice care necesita examinari nedistructive pentru asigurarea unui grad ridicat de calitate si siguranta.
Sunt efectuate diferite tipuri de examinari:
- examinari vizuale pentru depistarea eventualelor erori tehnologice, dimensionale si a defectelor de suprafata;
- masurarea grosimii materialelor metalice cu ultrasunete (UTg);
- examinari cu ultrasunete (UT) pentru depistarea defectelor din imbinarile sudate prin procedee conventionale Ut, Phased array si TOFD;
- examinari cu solutii penetrante PT atat la materiale metalice cat si nemetalice, pentru evidentierea discontinuitatilor deschise la suprafata, cu solutii fluorescente sau cu contrast de culoare, in functie de gradul de iluminare;
- examinari cu pulberi magnetice MT la materialele cu proprietati feromagnetice.

Teste si verificari hidraulice
Standul hidraulic aflat in dotarea laboratorului realizeaza teste, verificari si reglaje in domeniul hidraulic pentru diferite dispozitive: pompe si motoare hidraulice in circuit inchis si deschis, distribuitoare mecanice, supape si valve on/off.

Mai multe detalii


NOUTATI