Cookie Consent by TermsFeed
Solutii inovative

Solutii inovative

Elmas Combiparker – proiect pilot in dezvoltare

Proiectul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker sistem WÖHR aflat în faza de dezvoltare, va fi amplasat în perimetrul parcării convenționale de la sediul central ELMAS, din Brașov.

Acesta va utiliza o amprentă la sol de aproximativ 80 mp și va permite stocarea pe verticală a unui număr maxim de 25 de autoturisme. Parcarea automatizată ELMAS Combiparker are la bază un sistem de parcare WÖHR și reprezintă o soluție de parcare compactă, care va aduce economie de spațiu și eficiență în operare. Acest sistem pilot va fi realizat în varianta supraterană, cu un rând, 4 coloane și 5 niveluri de parcare. În funcție de aplicația clientului, acest sistem de parcare modular va putea fi redimensionat.

Sistemul pilot de parcare automatizată ELMAS Combiparker va aduce în mod clar un plus de avantaje față de o parcare clasică, care în prezent, necesită suprafețe mari de teren, nu asigură protecția autoturismelor, consumă timp pentru găsirea locului de parcare disponibil și generează poluare.

Mai multe detalii

 

UVECO – modul purificare aer cabina ascensor

UVECO, made by ELMAS, este un modul utilizat pentru decontaminarea aerului din cabinele ascensoarelor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C.

Decontaminarea cu lumină ultravioletă din gama UV-C este o metodă deosebit de eficientă, utilizată și în alte domenii: medical, alimentar, tratarea apei potabile, retail etc.

Se pot monta unul sau mai multe module UVECO, în funcție de volumul cabinei ascensorului și de cerințele beneficiarilor. Recircularea și neutralizarea aerului din cabină se realizează în mod automat. Sistemul pornește în momentul închiderii ușilor cabinei ascensorului și rămâne în funcțiune după oprirea ascensorului în stația finală, pe perioada de timp variabilă și reglabilă “T”, în funcție de volumul cabinei, de cerințele utilizatorului și de numărul de module scalabile atașate. Atunci când ascensorul este dedicat pentru trafic intens, fiecare nouă închidere a ușilor cabinei ascensorului resetează valoarea “T” la valoarea programată inițial (0-30 minute), pentru a menține activă funcționarea sistemelor.

Acest sistem, prin recircularea aerului, neutralizeaza în proporție de până la 99 %, bacteriile, virușii și fungii existenți în aerul din cabina ascensorului, fără niciun risc pentru persoanele aflate în cabină. Durata estimată de funcționare a lămpilor incluse în modulul UVECO este de 18.000 de ore.

Mai multe detalii

 

Statii mobile de incarcare baterii

Statiile mobile tip container pentru incarcarea bateriile de tractiune sunt concepute si dezvoltate de compania ELMAS, pentru a raspunde cerintelor clientilor din piata care inregistreaza cresteri ale flotelor de electrostivuitoare.

Fabricate in Romania, statiile mobile tip container asigura un management eficient al procesului de incarcare al bateriilor industriale si sunt proiectate sa functioneze in mediul exterior.

In zona delimitata situata in exteriorul cladirilor sau halelor industriale sunt necesare asigurarea alimentarii cu energie electrica (400 V), alimentarii cu apa curenta si centura de impamantare.

Beneficiile asigurate de statiile mobile de incarcare:
- economie de spatiu productiv
- costuri reduse de fabricatie in comparatie cu o statie fixa
- automatizarea procesului de incarcare si monitorizarea parametrilor
- protejarea mediului inconjurator
- costuri minime de servisare
- fiabilitate si eficienta ridicata in functionare.

Mai multe detalii

 

Macarale portal

Pentru a atinge un nivel ridicat de productivitate va oferim accesul la solutii individualizate de manipulare si transport al diferitelor incarcaturi.

Macaralele portal monogrinda ELMAS completeaza gama diversificata de solutii dezvoltate, proiectate si fabricate la Brasov.

Caracteristici tehnice principale:
- ecartament de 30 de metri + 8 metri in consola
- capacitate nominala de 5.000 kg
- functionare in mediu exterior
- comanda dubla (din cabina sau de la sol cu radio joystick)
- mecanisme Demag Cranes&Components
- iluminat tip LED pentru zona de lucru macara
- sistem de degivrare cale de rulare carucior
- miscarile de translatie carucior si translatie macara portal controlate prin convertizoare de frecventa dedicate.

Mai multe detalii

 

Macarale pivotante

Manipularea incarcaturilor relativ usoare in diferite medii de lucru (spatii productive, depozite etc.) sunt deseori consumatoare de timp si genereaza efort fizic suplimentar pentru operatori.

Plecand de la aceste cerinte ELMAS a conceput gama proprie de macarale pivotante pentru manipularea sarcinilor pana la 2000 kg.

Sunt disponibile doua versiuni constructive:
- macarale pivotante cu brat de tip profil IPE
- macarale pivotante cu brat de tip profil I.

Oferim clientilor un grad ridicat de personalizare atat prin echiparea cu diferite mecanisme de ridicare (ex. palane electrice, pneumatice, manuale) cat si prin paleta de culori standard.

Manevrabilitatea si productivitatea ridicata a macaralelor pivotante Elmas asigura in permanenta un flux optim de materiale in spatiile de lucru pe care le deservesc.

Mai multe detalii

 

Ascensor electric CIRRO A

Avem capacitatea de a dezvolta produse cu o calitate integrata pe tot fluxul, incepand de la concept, proiectare, productie, montaj si terminand cu suportul after sales (service, piese de schimb).

Liftul electric CIRRO A proiectat pentru o eficienta energetica ridicata in exploatare reprezinta solutia optima pentru transportul pe verticala al persoanelor, in cladiri cu inaltimi medii.

Acest ascensor tip room-less este un produs certificat CE, se incadreaza in clasa energetica A si este fabricat in Romania.

Este disponibil in doua variante constructive (sarcina nominala 450 kg, respectiv 630 kg), are o viteza de deplasara de 1 m/s si o durata de functionare de 25 de ani.

Avantajele noului ascensor electric CIRRO A:
- consum redus de energie
- eficienta ridicata in exploatare
- design inovativ
- integrare facila in puturile din cladirile existente
- nivel redus de zgomot
- costuri reduse de intretinere.

Mai multe detalii

 

Arhiva automatizata ARHI SAFE

ARHI SAFE este o solutie automatizata de arhivare pe verticala care utilizeaza doar 25 de mp la sol si poate depozita pana la 19 tone de documente.

Aceasta este formata dintr-o constructie metalica termoizolata la exterior, iar la interior este montat sistemul de arhivare si depozitare tip Hänel Lean Lift.

Intreaga constructie poate fi atasata la o cladire existenta sau poate fi montata independent.

Solutia are aplicabilitate in companiile din diferite industrii care genereaza un volum mediu si ridicat de documente si au nevoie de un acces rapid si eficient la arhiva, dar si de institutii publice care lucreaza cu un volum ridicat de documente (biblioteci, tribunale, case de pensii).  Arhiva automatizata ARHI SAFE are la baza un sistem de depozitare prevazut cu 86 de containere, cu dimensiunile de 326 x 1035 mm/fiecare container, care asigura depozitarea a aproximativ 3096 de cutii de documente.

Pentru ca documentele pe suport clasic de hartie sa poata fi pastrate in conditii optime s-a implementat un sistem de conditionare si recirculare a aerului, cu trei functii: incalzire, racire si uscare.

Interfata arhivei automatizate ARHI SAFE permite implementarea cu usurinta in cadrul retelei de PC ale companiei si la cele mai cunoscute sisteme ERP.

Mai multe detalii

 

SED – Sistem de monitorizare de la distanta

Pentru monitorizarea de la distanta a echipamentelor electrice/electronice prin reteaua mobila GSM, compania ELMAS a dezvoltat sistemul SED.

SED are la baza electronica microprogramata si poate monitoriza toate tipurile de evenimente traductibile in semnale electrice, prin intermediul traductorilor electronici.
Informatiile electrice primite de la traductori sunt codate de catre microprocesor si transformate in pachete de date in format SMS sau pentru comunicatia online in sistem CSD.

Prin intermediul unui software dedicat s-a realizat si interfata pentru PC, smartphone si/sau tableta, care permite gestionarea informatiilor de catre un serviciu de dispecerat.

Acest sistem aduce mai multe beneficii:
- siguranta in utilizare datorita monitorizarii permanente a echipamentelor
- fiabilitate ridicata a utilajelor industriale aflate in exploatare
- cunoasterea exacta a naturii defectiunilor aparute la echipamente
- timpi redusi de interventie pentru echipa de tehnicieni service
- costuri reduse de servisare al echipamentelor dotate cu acest dispozitiv.

Mai multe detalii


NOUTATI