Reperele importante in dezvoltarea companiei ELMAS
1990 – Se pun bazele companiei ELMAS avand in componenta 12 asociati
1993 – Reprezentant DEMAG Cranes&Components – poduri rulante si componente
1996 – Dealer LINDE Material Handling – echipamente de ridicat si stivuit
– Productie si montaj primul ascensor marca ELMAS
2000 – Partener exclusiv WÖHR Autoparksysteme GmbH - sisteme de parcare auto
– Infiintarea primului punct de lucru in tara, la Timisoara
2003 – Partener HÄNEL – sisteme de depozitare automatizate
2004 – Infiintarea primei filiale externe, la Chisinau
2005 – Lansare productie poduri rulante ELMAS sub licenta DEMAG, in Romania
2006 – Partener BUCHER Hydraulics – componente hidraulice pentru ascensoare
– Partener HIRO LIFT – lifturi si platforme pentru persoane cu dizabilitati
2009 – Conceptie, productie si lansare ascensor electric fara camera masinii CIRRO, made in Romania
2010 – Dealer John Deere Forestry – utilaje forestiere
2011 – Distribuitor ascensoare Mitsubishi Electric
2014 – In urma unei investitii de 5 milioane Euro, ELMAS isi mareste capacitatea de productie macarale industriale si structuri metalice
2015 – Lansare productie macarale industriale Demag de tip V
2016 – Inaugurare linie de refabricatie stivuitoare LINDE
2019 – Ascensorul STONE fabricat de compania ELMAS castiga locul I la concursul international “Poject of the Year 2019”, categoria “Ascensoare cu scop special” , organizat de ELEVATOR WORLD, SUA.
2020 – Ascensorul MEGA ELEVATOR fabricat de compania ELMAS castiga locul I la concursul international “Poject of the Year 2020”, categoria “Ascensoare cu scop special” , organizat de ELEVATOR WORLD, SUA.
2021 – Platforma pentru persoane PASAREA MAIASTRA fabricata de compania ELMAS castiga locul I la concursul international “Poject of the Year 2021”, categoria “Lifturi speciale” , organizat de ELEVATOR WORLD, SUA.
2023 – ELMAS isi largeste gama de servicii din domeniul ascensoarelor si ofera clientilor din Romania, odata cu diferitele variante de modernizare a ascensoarelor existente si o alternativa fiabila care consta in inchirierea pe termen lung a unui ascensor.
Suntem onorați că, în urma voturilor și a analizei juriului, ELMAS SRL s-a clasat pe locul I la categoria "Elevator/Lifts Commercial" cu fotografia „A point of view” , în cadrul concursului anual de fotografie 2024, organizat de revista Elevator World, din SUA.
Roadshow-ului Linde Heavy Truck s-a desfășurat pe parcursul a două zile, conform programului:
- 14 Mai 2024, la sediul central din Brașov;
- 17 Mai 2024, în incinta Portului Constanța Sud (Agigea), cu sprijinul companiei Predilect Cargo.
În cadrul Centrului de Dezvoltare-Inovare, compania Elmas a dezvoltat un sistem automat de umbrire care produce în același timp și energie electrică.
Pe parcursul anilor 2022 și până în prezent, compania ELMAS a inovat și a experimentat un procedeu modern de decorare a cabinelor și a butonierelor de comandă pentru ascensoare. Totul a pornit de la un concept care să asigure facilitatea comenzilor unui ascensor în condiții de securitate maximă, cât și a unui design de cabină cât mai proaspăt și prietenos, ambele testând un procedeu tehnic.
Suntem onorați că, în urma evaluării riguroase și transparente făcută de un juriu de experți în domeniul mediului și sustenabilității, ELMAS SRL a fost distinsă cu premiul "Excelență în Economie Circulară", pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Galei Green Report, care a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, în Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României.
Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat din România, a lansat propriul serviciu de închiriere și pentru ascensoare, mizând pe calitatea premium a produselor sale, condiție esențială pentru o funcționare sigură și eficientă.
Proiectul pilot de parcare automatizată Elmas Combiparker a intrat într-o nou etapă: montarea sistemului integrat de panouri fotovoltaice cu funcții multiple.
Cu o experiență de peste 32 de ani în domeniul instalațiilor de ridicat, compania brașoveană ELMAS a lansat cursul de specializare pentru “Stivuitorist”, cod COR 833403.
Compania Elmas, producător autohton de instalații de ridicat (ascensoare, macarale industriale, platforme de materiale etc.), a investit în urmă cu 4 ani în propriul sistem fotovoltaic.
Pentru asigurarea cu energie electrică necesară derulării procesului de producție au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperișul halei cu o suprafață de 5.000 mp și o putere instalată de 312 Kwp.
În contextul actual, orașele sunt grav afectate de criza locurilor de parcare. Parcul auto a crescut într-un ritm foarte rapid punând mari probleme în procesul de dezvoltare urbană. Faptul că majoritatea locurilor de muncă sunt în afara municipiului, iar locuințele, sediile instituțiilor de stat, spitalele, policlinicile, grădinițile, școlile și universitățile sunt în interiorul municipiului fac necesară deplasarea cu autoturismul.
Ce spun elevii care au făcut practică și care au ales să rămână angajați ai companiei brașovene.
Compania ELMAS, în parteneriat cu Camera de Comert și Industrie Brașov și Universitatea Transilvania Brașov – Facultatea de Inginerie Mecanică este implicată activ în cadrul proiectului “Cariera de Succes în Științele Inginerești”, co-finanțat din Fondul Social European prin “Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.
Cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul instalațiilor de ridicat, compania brașoveană ELMAS a lansat cursul de specializare “Montator, reglor și depanator de ascensoare”, cod COR 741212.
PARCAREA RE-GÂNDITĂ: MODULARĂ ȘI BINE COMBINATĂ – HUB DE CARTIERE CA ELEMENT DE INTERACȚIUNE AL DIVERSELOR ZONE REZIDENȚIALE
Compania brașoveană ELMAS, lider în domeniul instalațiilor de ridicat, și-a programat pentru acest an un buget de investiții de patru milioane de euro, după ce anul trecut, din cauza pandemiei, s-a văzut nevoită să oprească toate investițiile semnificative. „Anul trecut am finalizat lucrările de amenajare la Centrul de Dezvoltare și Inovare ELMAS, prevăzute în investiția de aproximativ 900.000 de euro demarată în 2019”, spun reprezentanții companiei.
Companiei Elmas Brașov, specializată în instalații de ridicat, i-a fost decernat premiul I în cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasărea Măiastră”, pentru soluția tehnică adoptată.
Cu o tradiție de peste 65 de ani, compania Elevator World Inc. din SUA realizează publicația Elevator World, fiind distribuită la nivel mondial, către toți specialiștii din domeniul ascensoarelor. Participarea la concursul internațional “Project of the Year”, aflat la ediția cu numărul 23, este 100% gratuită și deschisă tuturor producătorilor de ascensoare din lume.
Compania brașoveană ELMAS este permanent implicată în viaţa socială a comunităţii, susţinând activ proiecte pe termen lung. Astfel, ELMAS este unul dintre membrii fondatori ai Şcolii Profesionale Kronstadt, prima şcoală profesională care adoptă modelul învăţământului dual german în România. Tinerii învaţă, în condiţiile cele mai moderne şi performante, meserii tehnice căutate pe piaţa muncii (electromecanic, electrician, sudor, operator CNC, mecanic auto, vopsitor auto etc). După trei ani de pregătire practică, elevii vor ieşi de pe băncile şcolii cu competenţele necesare pentru a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare.
Compania brașoveană Elmas, dealer autorizat Linde Material Handling pe piața din România și Republica Moldova, a lansat o nouă interfață a site-ului stivuitoare.ro.
Pentru soluția tehnică adoptată, compania Elmas Brașov specializată în instalații de ridicat, a fost declarată câștigătoare al treilea an consecutiv în cadrul concursului mondial Elevator World „Project of the Year 2021”, la categoria “Lifturi speciale” cu proiectul „Platforma pentru persoane - Pasărea Măiastră”.
Compania Elmas si-a adaptat noua gama de produse la contextul pandemic. Astfel, ascensoarele produse de compania brasoveana vor fi dotate cu UVECO, un modul de decontaminare a aerului din cabinele lifturilor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C. Decontaminarea cu lumina ultravioleta din gama UV-C este o metoda utilizata si in alte domenii, cum ar fi cel medical si alimentar, precum si in tratarea apei potabile sau in zona de retail etc.