Cookie Consent by TermsFeed
ELMAS SRL a fost distinsă cu premiul 'Excelență în Economie Circulară'

ELMAS SRL a fost distinsă cu premiul 'Excelență în Economie Circulară'

22 Ian. 2024

Suntem onorați că, în urma evaluării riguroase și transparente făcută de un juriu de experți în domeniul mediului și sustenabilității, ELMAS SRL a fost distinsă cu premiul "Excelență în Economie Circulară", pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Galei Green Report, care a avut loc joi, 18 ianuarie 2024, în Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României.

Iată și un extras din cadrul raportului realizat de Green Report, pentru Gala din acest an:

“Elmas SRL nu încetează să surprindă piața în care activează. Dar și pe noi pe cei din juriu. Dacă anul trecut a câștigat detașat cu un model circular de ,,extindere a duratei de viață’’, anul acesta compania a înscris un model mult mai complex: ,,vânzarea produsului ca și serviciu’’.  Elmas SRL vine în premieră cu schimbarea modelului de achiziție și utilizare a ascensorului: trecerea de la vânzarea ascensorului și servicii de mentenanță la furnizarea de servicii complete de utilizare prin închirierea ascensorului pe termen lung de către utilizatori. „Echipamentul fabricat/instalat rămâne în proprietatea producătorului care îi asigură mentenanță, reparațiile iar înlocuirile de piese nu sunt facturate suplimentar utilizatorului, piesele/componentele înlocuite se întorc în procesul de fabricație și sunt refolosite la alte intervenții minimalizând astfel deșeurile. 

Producătorul ascensorului deține controlul asupra echipamentului produs și instalat care rămâne în proprietatea sa pe întreaga perioadă a închirierii și poartă întreaga responsabilitate în exploatarea lui, gestionează costurile de mentenanță, reparații și piese de schimb. Producătorul își planifică pentru un timp îndelungat lucrările de mentenanță și implicit costurile și forță de muncă necesară. Utilizatorii beneficiază de o funcționare ireproșabilă a ascensorului și de menținerea în bună stare a condițiilor de transport. Investitorul achita o chirie lunară stabilită în contractul de închiriere fără a avea alte costuri suplimentare (excepție pagubele soldate din vandalism).” au declarat reprezentanții Elmas SRL.

Deși modelul se află în faza incipientă (lansarea primului proiect pilot la Brașov pentru un bloc de 10 etaje), juriul a apreciat potențialul imens al modelului de afaceri circular, complexitatea și valoarea beneficiilor generate pe termen lung, luând în considerare:
• crearea unui serviciu cu o propoziție de valoare unică.

• crearea unor surse de venit recurente și previzibile din abonamente la serviciul de utilizare a ascensorului.

• utilizarea eficientă a resurselor și prevenirea generării de deșeuri prin livrarea produsului ca și serviciu.

• reducerea costurilor operaționale, creșterea capacității de gestionare a serviciul respectiv și recuperarea valorii reziduale la sfârșitul ciclului de viață.

• creșterea profitabilității deoarece sunt mai puține investiții în producție.

Provocarea implementării acestui model constă în faptul că necesită de obicei o schimbare substanțială a propoziției de valoare și domenii suplimentare de expertiză. Modelul este atractiv pentru companiile care au costuri operaționale ridicate, capacitatea de a gestiona servicii și de a recupera valoarea reziduală a produsului la sfârșitul ciclului de viață. Probabil că implementarea unui asemenea model va fi din ce în ce mai vizibilă mai ales în zona utilajelor grele."

Transmitem și pe această felicitări echipei Green Report pentru organizarea unui eveniment de înaltă ținută și tuturor câștigătorilor Galei!