Cookie Consent by TermsFeed
ELMAS a lansat lifturile cu decontaminare a aerului  care pot fi comandate prin butoane touchless

ELMAS a lansat lifturile cu decontaminare a aerului care pot fi comandate prin butoane touchless

30 Sep. 2020

Compania Elmas si-a adaptat noua gama de produse la contextul pandemic. Astfel, ascensoarele produse de compania brasoveana vor fi dotate cu UVECO, un modul de decontaminare a aerului din cabinele lifturilor pentru persoane, cu ajutorul luminii ultraviolete din gama UV-C.  Decontaminarea cu lumina ultravioleta din gama UV-C este o metoda utilizata si in alte domenii, cum ar fi cel medical si alimentar, precum si in tratarea apei potabile sau in zona de retail etc.

Efectul germicid al luminii ultraviolete din gama UV-C (254 nm) conduce la distrugerea structurii nucleelor acizilor ADN si ARN a microorganismelor, astfel incat acestea nu mai au capabilitatea de a se reproduce si devin inofensive.

Avand in vedere faptul ca lumina ultravioleta din gama UV-C este nociva pentru ochi si piele, ELMAS a conceput sistemul modular UVECO pentru montajul in exteriorul cabinei liftului. 

Acest sistem, prin recircularea aerului, neutralizeaza in proportie de pana la 99 %, bacteriile, virusii si fungii existenti in aerul din cabina ascensorului, fara niciun risc pentru persoanele aflate in cabina. Durata estimata de functionare a lampilor incluse in modulul UVECO este de 18.000 de ore.

UVECO a fost conceput pentru a crea un mediu optim si sigur pentru transportul persoanelor pe verticala prin intermediul ascensoarelor pentru spitale, clinici, birouri sau destinatii cu trafic mediu si intens.

Tot pentru protejarea persoanelor care utilizeaza ascensoarele, ELMAS a dezvoltat si o noua gama de casete de comanda care echipeaza statiile si cabinele ascensoarelor proprii. Aceste casete concepute de compania brasoveana au un design modern, ergonomic si sunt echipate cu butoane touchless, care pot prelua comenzile fara a fi atinse de persoanele care se deplaseaza cu ascensoarele.

Astfel, sunt evitate atingerea suprafetelor cu trafic intens si asigura un grad ridicat de siguranta si igiena pentru persoane. Sunt disponibile in mai multe variante constructive, de la utilizarea intensiva pana la optiunile pentru persoanele cu dizabilitati (modul atasabil pentru limbaj Braille) si accesare comenzi cu tag-uri (cartele) personalizate.

Cu o experienta de peste 3 decenii, compania ELMAS este specialistul regional in domeniul instalatiilor de ridicat si dezvolta continuu solutii optime cu aplicabilitate in diferite sectoare.

Din 2019, s-a demarat investitia de aprox. 900.000 de euro, intr-un Centru de Dezvoltare si Inovare, care are ca scop principal conceptia si dezvoltarea de tehnologii si produse cu aplicabilitate directa in domeniul instalatiilor de ridicat si in stransa legatura cu conceptul industrie 4.0.