Cookie Consent by TermsFeed
Lansare curs de specializare “Stivuitorist”

Lansare curs de specializare “Stivuitorist”

23 Mar. 2023

Cu o experiență de peste 32 de ani în domeniul instalațiilor de ridicat, compania brașoveană ELMAS a lansat cursul de specializare pentru “Stivuitorist”, cod COR 833403.

Ocupația de “Stivuitorist” se referă la totalitatea competențelor tehnice și organizatorice care permit exploatarea în condiții de securitate a stivuitoarelor și implică cunoștințe și abilități deosebite privind manevrarea în deplină siguranță a mărfurilor.

Specializarea presupune o activitate complexă, care depinde de foarte mulți factori cum ar fi: tipul stivuitorului, tipul și categoria mărfurilor transportate, calitatea și eficiența transportului, gradul de securitate realizat pentru stivuitor și marfa transportată, gradul de optimizare a transportului, profesionalismul în activitate, aplicarea normelor de protecția muncii, normelor PSI și a celor privind protecția mediului înconjurător.

Competențe dobândite:
- perfecționarea pregătirii profesionale;
- respectarea normelor PM, PSI și a prescripțiilor tehnice ISCIR;
- pregătirea și verificarea vehiculului pentru lucru;
- efectuarea transporturilor și manipulării mărfurilor;
- identificarea defectelor apărute;
- completarea documentelor;
- predarea utilajului și a documentelor conforme.

Cursul de specializare se va desfășura la sediul central ELMAS din Brașov și este autorizat de I.S.C.I.R. ((Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat) și M.M.J.S. (Ministerul Muncii şi Justiţiei  Sociale).

Durata de desfășurare a cursului (teorie+practică): 100 de ore.

Pentru mai multe detalii despre curs aveți la dispoziție următoarele coordonate de contact: email cristina.dragan@elmas.ro, telefon 0737.068.770, persoana de contact – d-na Cristina Drăgan – Organizator curs.