Cookie Consent by TermsFeed
Sistem de panouri fotovoltaice integrat la parcarea auto Elmas Combiparker

Sistem de panouri fotovoltaice integrat la parcarea auto Elmas Combiparker

07 Iul. 2023

Proiectul pilot de parcare automatizată Elmas Combiparker a intrat într-o nou etapă: montarea sistemului integrat de panouri fotovoltaice cu funcții multiple.

Sistemul de umbrire montat pe cele doua fațade ale sistemului de parcare auto, care au expunerea cea mai îndelungată la soare, în direcția sud-vest, cu o putere instalată de 17 kw, are rolul de a asigura două funcții principale:
- funcția de umbrire necesară pentru diminuarea efectului de seră din interiorul sistemului de parcare

și

- funcția de producere a energiei electrice verzi utilizându-se energia solară, în vederea obținerii unui anumit grad de autonomie a funcționării sistemului de parcare.

Energia solara fotovoltaică captată în timpul zilei și transformată în energie electrică se va stoca în bateria de acumulatoare, urmând a fi utilizată în timpul noptți. O parte din energia electrică acumulată se va păstra pentru alimentarea unor consumatori vitali, în cazuri de extremă necesitate.

Cu ajutorul automatizării specifice, jaluzele fotovoltaice vor avea o poziționare optimă față de soare, în orice moment al zilei.

Proiectul pilot de parcare automatizată ELMAS COMBIPARKER are integrat sistemul WÖHR pe care departamentul nostru de proiectare l-a adaptat la tema propusă. Provocarea este parcarea pe verticală pentru max. 25 de autoturisme, utilizând o amprentă la sol de aproximativ 80 de metri pătrați.

VIZIONAȚI AICI TOATE ETAPELE DE DEZVOLTARE ALE PROIECTULUI: www.ElmasCombiparker.ro !