Cookie Consent by TermsFeed
Compania ELMAS își pregătește noua generație de angajați

Compania ELMAS își pregătește noua generație de angajați

18 Ian. 2022

Ce spun elevii care au făcut practică și care au ales să rămână angajați ai companiei brașovene.

ELMAS, unul din importanții producători de instalații de ridicat la nivel regional și național vede în sistemul dual de învățământ o serie de oportunități benefice reciproc, în raportul companie-comunitate și companie-societate. Astfel, în parteneriat cu Școala Profesională Kronstadt, Colegiul Tehnic Remus Răduleț și Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov, ELMAS  permite elevilor să desfășoarare activități de practică aplicată în diferite domenii specifice profilului companiei. Elevii practică în acest fel lucrul efectiv alături de echipele din atelierele ELMAS, asimilează în mod eficient și organizat cunoștințe despre meserie, obținând în final o calificare acreditată, adaptată la nevoile actuale din piața muncii. Desigur, în acest mod și compania beneficiază de un real avantaj prin faptul că mulți elevi la terminarea stagiului de practică se angajează în departamentele unde au desfășurat practica, având perspective clare de dezvoltare profesională. Pe durata desfășurării stagiului de practică, elevii primesc tot suportul educațional din partea companiei, bursa lunară de 200 lei, având deasemenea asigurate în mod gratuit transportul și masa la cantina proprie.

Anii de studii 2020-2021 au fost dificili în organizarea practicii la sediul companiei, dar cu respectarea tuturor normelor de sănătate și a încrederii acordate am reușit să primim elevii in practica si astfel nu au pierdut informatiile necesare pentru proiectul final, menționează reprezentații companiei brașovene. Întrebat despre punctul lui de vedere referitor la practica elevilor în cadru companiei ELMAS, Ioan Lupșor, profesorul de practică de la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov spune că „parteneriatul cu ELMAS se derulează de peste 3 ani. Îndrumătorii de practică sunt buni profesioniști, iar elevii au dobândit cunoștințe pentru a deveni buni meseriași în domeniul mecanic. Ne dorim să menținem și să continuăm colaborarea cu compania brașoveană, având în vedere faptul că stagiile de practică pentru elevi se desfășoară la cel mai înalt nivel.”

„Am ajuns să fac practică la Elmas la recomandarea unui prieten care mi-a spus ca e foarte frumos acolo și că o să învăț multe lucruri. O zi de practică: merg în stație să iau autobuzul Elmas, ajung la firmă, mă schimb în vestiar, mă dezinfectez, merg în atelierul de lucru unde am fost repartizat și mă apuc de treabă. Cu tutorii de practică mă înțeleg foarte bine și consider că practica la aceasta firmă îmi va da o meserie. După finalizarea studiilor iau în considerare să mă angajez, dacă nu plec în străinătate” relatează Clinciu Florin, elev la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov care a ales să devină mecanic auto.

„Din prima zi de practică m-am înțeles bine cu angajații și mi-am făcut prieteni noi. În primul an de practică am fost la altă firmă și nu prea mi-a plăcut, și atunci am hotărât să vin la Elmas, la îndrumarea unui coleg de clasa. Fiecare zi de practică în Elmas te ajută să înveți meseria de mecanic, iar maistrul de practică îmi arată lucruri noi. Pe viitor doresc să mă angajez mecanic la Elmas, deoarece aici am învățat cele mai multe lucruri.”, precizează Kovacs Zsolt, elev la Colegiul Tehnic de Transporturi Brașov.

Din rândul elevilor din promoția 2021 de la învățământul dual profesional care au efectuat stagii de practică în cadrul companiei, ELMAS a angajat 7 elevi în ultimul trimestru al anului 2021, pe diferite departamente: ascensoare, stivuitoare, depozit producție.

Andor Dragoș, un fost elev practicant de la Colegiul Tehnic Remus Răduleț, actualmente angajat al companiei menționează: “În calitate de angajat în departamentul macarale industriale pe postul de magaziner m-am adaptat destul de repede și m-am dezvoltat pe plan profesional. Relația cu colegii este una bună, mă înțeleg bine cu ei, îi ajut când au nevoie și la fel mă ajuta și ei, suntem prieteni.  Îmi doresc o colaborare de lungă durată și intenționez să urmez și un curs de stivuitorist în cadrul companiei.”

“De la fost elev și acum angajat mă simt foarte bine, îmi place ceea ce fac, sunt foarte interesat și vreau să învăț de la colegii mei cât mai multe lucruri despre montajul ascensoarelor. Am o relație foarte bună cu colegii mei. Sarcinile de lucru sunt un pic grele, dar m-am acomodat și imi place ceeea ce fac. Îmi doresc o colaborare de lunga durată și doresc să învăț în continuare cât mai multe lucruri despre ascensoare”, a susținut Găitan Ionuț – fost elev practicant Școala Profesională Kronstadt, angajat electromecanic în cadrul departamentului Montaj Ascensoare.

“Practica în cadrul firmei Elmas, m-a ajutat să mă acomodez mult mai ușor și să învăț mai repede.
Îmi doresc să fiu angajat în firmă pe o perioadă lungă de timp și mă motivează faptul că sunt curios și vreau să aflu și să învăț cam tot, iar pe plan profesional să fiu cel mai bun în ceea ce fac”, a explicat, la rândul său, Pîrîială Constantin – fost elev practicant Școala Profesională Kronstadt, angajat electromecanic în cadrul departamentului Service Stivuitoare.

ELMAS a ales că realizeze programe de instruirea profesională și educația organizațională pentru a pregăti generații noi pentru companie, comunitate și societatea din care face parte. Cu o experiență de peste 3 decenii, compania ELMAS este specialistul regional în domeniul instalațiilor de ridicat și dezvoltă continuu soluții optime cu aplicabilitate în diferite sectoare. 400 de angajați, opt locații la nivel național și subsidiare în Moldova, Ungaria, Bulgaria, Israel, cu facilități de cercetare și dezvoltare, proiectare, producție, service și divizii de vânzări, fac din ELMAS o companie românească cu o dezvoltare dinamică în peisajul economic național.