Cookie Consent by TermsFeed
ELMAS a castigat un nou premiu „Project of the Year” 2020, cu liftul Mega Elevator

ELMAS a castigat un nou premiu „Project of the Year” 2020, cu liftul Mega Elevator

10 Ian. 2020

Dupa succesul inregistrat anul trecut cu ascensorul unicat de la Castelul Bran, compania brasoveana ELMAS a fost premiata si anul acesta la concursul mondial organizat de “Elevator World” SUA, categoria "Lifturi cu scop special", cu ascensorul MEGA ELEVATOR livrat si montat in Tel Aviv.

Pentru a raspunde cerintei clientului din industria automotive, echipa de ingineri din cadrul departamentului de proiectare si design al companiei ELMAS a dezvoltat cea mai buna solutie tehnica care sa asigure cele mai inalte standarde de siguranta, cu o exploatare zilnica de cel putin 25 de ani.

Cerinta beneficiarului a constat in deplasarea pe verticala, in interiorul fabricii, de la un nivel la altul, a utilajelor industriale grele si a elementelor de pe linia de productie, cu dimensiuni si sarcini atipice. Ascensorul fabricat de Elmas este unic  prin dimensiunile sale si dispozitivele speciale de siguranta integrate.
Acesta poate transporta pe verticala 6.000 kg, avand 3 statii, cabina cu finisaj inox, cursa de deplasare de 11 metri si o viteza de 0,38 m/s.
Cabina ascensorului are 5 metri latime, 4 metri adancime si 4 metri inaltime, fiind echipata cu 2 casete de comanda, buton inchidere usi, buton alarma, afisaj LCD cu locatia cabinei, indicator de sens, interfon, dispozitiv de suprasarcina si sistem de monitorizare de la distanta.

In caz de intrerupere a energiei electrice, ascensorul este echipat un sistem de alimentare neintreruptibil (UPS) PowerScale 10-20 kVa cu management flexibil al bateriei.  Pentru a asigura un grad ridicat de siguranta, panoul principal de comanda al ascensorului nu permite ca usile sa fie inchise sau liftul sa plece din statie, daca nu sunt confirmate toate circuitele de siguranta prevazute.

O alta provocare intalnita la acest proiect a fost gasirea celei mai eficiente solutii pentru echiparea ascensorului cu usi automate robuste cu deschidere verticala in doua sectiuni, produse de compania Peelle din Canada. Usile ascensorului au dimensiunile de 5000 x 3000 mm si sunt echipate cu perdea de fotocelule, sistem de avertizare acustica si luminoasa, sistem mecanic de blocare de siguranta, interblocare, comutator de zona si dispozitiv de deblocare.

Avand in vedere capacitatea ridicata de transport al liftului MEGA ELEVATOR, echipa de ingineri Elmas a adoptat o solutie suplimentara de siguranta in timpul incarcarii ascensorului, formata din 4 dispozitive hidraulice (producator Algi GmbH) amplasate sub cabina, pentru a limita tensiunile (sageata arcului).

Mecanismul de actionare hidraulica al ascensorului este realizat de Bucher Hydraulics, cu actionare tandem 1:1, cilindrii hidraulici avand o lungime de 11.26 metri si actionati de doua grupuri hidraulice.

Compania ELMAS a fost infiintata in 1990 la Brasov, cu capital 100% romanesc, avand in prezent puncte de lucru in tara si filiale in Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova si recent in Israel.
Activitatea principala a companiei este fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat, atingand in 2018 o cifra de afaceri de peste 31 de milioane Euro.