Cookie Consent by TermsFeed
Utilizarea energiei verzi pe fluxul de producție al instalațiilor de ridicat

Utilizarea energiei verzi pe fluxul de producție al instalațiilor de ridicat

30 Aug. 2022

Compania Elmas, producător autohton de instalații de ridicat (ascensoare, macarale industriale, platforme de materiale etc.), a investit în urmă cu 4 ani în propriul sistem fotovoltaic. 
Pentru asigurarea cu energie electrică necesară derulării procesului de producție au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperișul halei cu o suprafață de 5.000 mp și o putere instalată de 312 Kwp.

Energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic este utilizată pe fluxul de producție în timpul schimbului 1 de lucru, iar cea produsă pe durata schimbului 2 este stocată în baterii, urmând a fi utilizată la iluminatul exterior tip LED al facilității de producție, pe timpul nopții.

Pe diverse intervale de timp iarnă-vară, energia generată de sistemul fotovoltaic pe parcursul schimbului 2 de lucru poate fi mai mare decât necesarul de consum propriu.
În acest sens, s-au derulat investiții în retehnologizarea capacităților de producție și a fost dată în folosință recent și o instalație de producere și stocare azot lichid, destinată asigurării necesarului de azot lichid pentru echipamentele CNC de debitare cu laser, aflate pe fluxul de producție. Astfel, parte din energia verde generată de propriul sistem fotovoltaic este acum utilizată și pentru funcționarea generatorului instalației de producere și stocare a azotului lichid.

Compania este preocupată continuu de protejarea mediului înconjurător și calitatea vieții, având implementat sistemul de management de mediu în conformitate cu standardul european SR EN ISO 14001:2015.

Cu sediul central în Brașov - România, o rețea de 12 filiale proprii în țară și peste hotare (Republica Moldova, Ungaria, Bulgaria, Israel), 400 de angajați, facilități de producție/depozitare/service și o cifră de afaceri de peste 32 de milioane euro atinsă în anul 2021, ELMAS se află în continuă dezvoltare, fiind aliniată la tehnologiile moderne.